hero image

Publio KiadóA Publio kiadót 2011-ben hoztuk létre az első magyar self-publishing (szerzői kiadás, független publikálás) könyvkiadóként. A portál segítségével az írók feltölthetitk műveiket, amik automatikusan ISBN számot kapnak.  

Kiadónk 2015 őszén 50 millió forintos befektetésről állapodott meg a PBG FMC Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.–vel  a Jeremie Program keretében. Ezt a pénzt fejlesztésekre, a működés bővítésére és a külföldi terjeszkedés elindítására fordítjuk. Olyan új szolgáltatásokat vezetünk be, amik segítik a szerzőket abban, hogy könyveiket minél egyszerűbben, gyorsabban és jobb minőségben tudják kiadni.

Az írói közösség jobb kiszolgálása mellett a könyvértékesítés és az olvasóközönség igényeinek kielégítése is fontos feladatunk, ezért megvásároltuk a Rukkola könyvcsere oldalt (www.rukkola.hu ), hogy közelebb kerüljünk a legaktívabb hazai online olvasóközönséghez. Természetesen a Rukkolán is több új szolgáltatást vezetünk be, illetve az itteni közönségnek is meg tudjuk mutatni nálunk kiadott könyveket.

Nyilvános értékesítési adataink azt mutatják, hogy Magyarországon is van esélye a független kiadásnak, az elektronikus könyvkultúra hazánkban is megteremti sajátos műfajait. A globális minták alapján, de mégis egyénien, szervesen, a nyomtatott irodalom szegmenseiből nőtt ki a könyv ön-menedzselés hazai konstrukciója. A szerzői kiadást választók számára hoztuk létre a portált, hogy könyveiteket egyszerűen, automatikusan, önkiszolgáló rendszerben tudják eljuttatni a kiadásig. Az irodalmi gyártósorról a mű közvetlenül a könyváruházba kerül. Fontos tudni, hogy a szerző egyedül dönt a mű további sorsáról. Ők határozzák meg az árat, a kiadás lokalizációját (Magyarországon vagy más globális portálokon is áruljuk-e), a mű formai jegyeinek főbb elemeit. A Publio könyveit ma már a legnagyobb hazai e-book áruházak is kínálaton tartják (eKönyv, Bookline).

A Publio self-publishing egyre újabb formákat, újabb műfajokat hódít meg. Tudományos művek éppúgy szerepelnek könyváruházunkban, mint krimik, versek, esszék, meséskönyvek. Az írásokat POD (Print on Demand) konstrukcióban nyomtatva is megjelentetjük, aminek előnye, hogy a nyomtatás példányszáma nem határozza meg az árat, szerzőink annyit rendelnek meg könyvükből, amenyire éppen szükségük van.

A Publio személyre szabott könyvet árusít, az írók döntitek el, hogy milyen színvonalú legyen a könyv nyomdai kialakítása: pl. színesek legyenek-e az illusztrációk, mennyire legyen kidolgozva a címlap, puha vagy keménytáblás legyen a borító, stb.

A Publio digitális kiadói szolgáltatást is nyújt. Az Apple legnagyobb magyarországi kiadói partneréként közvetlenül is tudunk könyvet kihelyezni és forgalmazni az iTunes iBookstore-ban. Hatvan kiadói partnerünk van, velük az értékesítési csatornák széles tárháza áll rendelkezésünkre.  A Publio a legnagyobb self-publishing globális portál, a Smashword első számú hazai partnere, így az összes nálunk kiadott könyvetek azonnal kikerül a Smashwords disztribúción keresztül a legismertebb e-könyves oldalakra: Sony, Kobo, Barnes and Noble. Az Amazon közvetlen partnerünk a Magyarországról publikált angol nyelvű művek kereskedelmében.

Terveink szerint kiadói tevékenységünket és értékesítési csatornáinkat hamarosan kiterjesztjük a környező országokba is, így PublioBoox (www.publioboox.hu )webáruházunkban szlovák, román és szerb alkotásokat is megtalálnak az érdeklődők, ezzel együtt íróink számára is könnyebbé válik a külföldi magyar olvasók megtalálása. 

{ További szolgáltatásaink }